BAHAN A:
100 gm sotong
1 sudu besar jus lemon
1/2 sudu kecil gula
1 batang serai (cincang)
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil garam
BAHAN B:
1 sudu besar minyak masak
100 gm bawang besar (hiris kasar)
1 papan petai
3 tangkai cili padi (ketuk)
1 sudu kecil lada hitam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bersihkan sotong dan buangkan kulitnya. Kemudian perapkan bahan A dengan bersama sotong.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang dan cili padi sehingga naik bau.
3. Masukkan sotong yang diperap tadi, masak selama dua minit. Tambahkan garam dan lada hitam.
Recipe...recepi...It all about food.I love to try new recipe....and enjoy eating as well....we love good food....
Wednesday, April 21, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
CUMI PETAI
Posted by
مارسچي ازيس
| Wednesday, April 21, 2010
BAHAN A:
100 gm sotong
1 sudu besar jus lemon
1/2 sudu kecil gula
1 batang serai (cincang)
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil garam
BAHAN B:
1 sudu besar minyak masak
100 gm bawang besar (hiris kasar)
1 papan petai
3 tangkai cili padi (ketuk)
1 sudu kecil lada hitam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bersihkan sotong dan buangkan kulitnya. Kemudian perapkan bahan A dengan bersama sotong.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang dan cili padi sehingga naik bau.
3. Masukkan sotong yang diperap tadi, masak selama dua minit. Tambahkan garam dan lada hitam.
100 gm sotong
1 sudu besar jus lemon
1/2 sudu kecil gula
1 batang serai (cincang)
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil garam
BAHAN B:
1 sudu besar minyak masak
100 gm bawang besar (hiris kasar)
1 papan petai
3 tangkai cili padi (ketuk)
1 sudu kecil lada hitam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bersihkan sotong dan buangkan kulitnya. Kemudian perapkan bahan A dengan bersama sotong.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang dan cili padi sehingga naik bau.
3. Masukkan sotong yang diperap tadi, masak selama dua minit. Tambahkan garam dan lada hitam.
No comments:
Post a Comment