GULAI SOTONG
BAHAN-BAHAN:
250 gm sotong
3 cm lengkuas (kisar)
2 cm halia (kisar)
1 batang serai (kisar)
1 helai daun kunyit (kisar)
5 helai daun limau purut
250 ml santan
100 ml air
10 tangkai cili merah (kisar)
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masukkan bahan-bahan kecuali sotong dan didihkan.
2. Pastikan santan sentiasa dikacau agar tidak pecah minyak.
3. Setelah 20 minit, masukan sotong dan garam, kacau lagi.
Recipe...recepi...It all about food.I love to try new recipe....and enjoy eating as well....we love good food....
Wednesday, April 21, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
GULAI SOTONG
Posted by
مارسچي ازيس
| Wednesday, April 21, 2010
GULAI SOTONG
BAHAN-BAHAN:
250 gm sotong
3 cm lengkuas (kisar)
2 cm halia (kisar)
1 batang serai (kisar)
1 helai daun kunyit (kisar)
5 helai daun limau purut
250 ml santan
100 ml air
10 tangkai cili merah (kisar)
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masukkan bahan-bahan kecuali sotong dan didihkan.
2. Pastikan santan sentiasa dikacau agar tidak pecah minyak.
3. Setelah 20 minit, masukan sotong dan garam, kacau lagi.
BAHAN-BAHAN:
250 gm sotong
3 cm lengkuas (kisar)
2 cm halia (kisar)
1 batang serai (kisar)
1 helai daun kunyit (kisar)
5 helai daun limau purut
250 ml santan
100 ml air
10 tangkai cili merah (kisar)
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masukkan bahan-bahan kecuali sotong dan didihkan.
2. Pastikan santan sentiasa dikacau agar tidak pecah minyak.
3. Setelah 20 minit, masukan sotong dan garam, kacau lagi.
No comments:
Post a Comment