UDANG PERCIK
BAHAN-BAHAN:
600 gm udang harimau
1 sudu besar gula melaka
2 sudu besar kerisik
1/2 cawan santan
1 helai daun kunyit
Garam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Udang dilumur dengan garam dan bakar.
2. Satukan santan dalam periuk bersama daun kunyit dan garam. Renehkan sehingga pekat.
3. Kemudian masukkan kerisik dan gula melaka. Biarkan ia pekat dan curahkan pada udang.
Recipe...recepi...It all about food.I love to try new recipe....and enjoy eating as well....we love good food....
Thursday, April 22, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
UDANG PERCIK
Posted by
مارسچي ازيس
| Thursday, April 22, 2010
UDANG PERCIK
BAHAN-BAHAN:
600 gm udang harimau
1 sudu besar gula melaka
2 sudu besar kerisik
1/2 cawan santan
1 helai daun kunyit
Garam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Udang dilumur dengan garam dan bakar.
2. Satukan santan dalam periuk bersama daun kunyit dan garam. Renehkan sehingga pekat.
3. Kemudian masukkan kerisik dan gula melaka. Biarkan ia pekat dan curahkan pada udang.
BAHAN-BAHAN:
600 gm udang harimau
1 sudu besar gula melaka
2 sudu besar kerisik
1/2 cawan santan
1 helai daun kunyit
Garam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Udang dilumur dengan garam dan bakar.
2. Satukan santan dalam periuk bersama daun kunyit dan garam. Renehkan sehingga pekat.
3. Kemudian masukkan kerisik dan gula melaka. Biarkan ia pekat dan curahkan pada udang.
No comments:
Post a Comment