Bahan-bahan:
1 ekor ikan siakap (bersihkan)
1 sudu kecil minyak bijan
150 ml air rebusan ayam
Garam,gula & lada sulah secukup rasa
Bahan kisar:
10 gm halia
10 gm bawang merah
10 gm cendawan hitam
15 gm taucu
Cara menyediakan:
1. Ikan dikukus sehingga masak
2. Satukan kesemua bahan kisar. Kacau perlahan-lahan di atas api perlahan sehingga menjadi pekat.
3. Masukkan air rebusan ayam, garam, gula dan lada sulah.
4. Akhir sekali tuangkan di atas ikan dan hidangkan.
Recipe...recepi...It all about food.I love to try new recipe....and enjoy eating as well....we love good food....
Wednesday, April 21, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
SIAKAP KUKUS
Posted by
مارسچي ازيس
| Wednesday, April 21, 2010
Bahan-bahan:
1 ekor ikan siakap (bersihkan)
1 sudu kecil minyak bijan
150 ml air rebusan ayam
Garam,gula & lada sulah secukup rasa
Bahan kisar:
10 gm halia
10 gm bawang merah
10 gm cendawan hitam
15 gm taucu
Cara menyediakan:
1. Ikan dikukus sehingga masak
2. Satukan kesemua bahan kisar. Kacau perlahan-lahan di atas api perlahan sehingga menjadi pekat.
3. Masukkan air rebusan ayam, garam, gula dan lada sulah.
4. Akhir sekali tuangkan di atas ikan dan hidangkan.
1 ekor ikan siakap (bersihkan)
1 sudu kecil minyak bijan
150 ml air rebusan ayam
Garam,gula & lada sulah secukup rasa
Bahan kisar:
10 gm halia
10 gm bawang merah
10 gm cendawan hitam
15 gm taucu
Cara menyediakan:
1. Ikan dikukus sehingga masak
2. Satukan kesemua bahan kisar. Kacau perlahan-lahan di atas api perlahan sehingga menjadi pekat.
3. Masukkan air rebusan ayam, garam, gula dan lada sulah.
4. Akhir sekali tuangkan di atas ikan dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment