DAGING BLACK PEPPER
500g daging batang pinang (dihiris tipis)
1 sudu kecil bawang putih dicincang
1 sudu besar sweet sauce (boleh guna kicap manis saja)
1 sudu makan oyster sauce
1 sudu makan lada hitam ditumbuk kasar
1/4 cawan air
Minyak untuk menumis
500g daging batang pinang (dihiris tipis)
1 sudu kecil bawang putih dicincang
1 sudu besar sweet sauce (boleh guna kicap manis saja)
1 sudu makan oyster sauce
1 sudu makan lada hitam ditumbuk kasar
1/4 cawan air
Minyak untuk menumis
Bahan B:
1 cawan capsicum (campur semua warna) dihiris
1 biji bawang bangla di potong enam
1 ikat daun bawang dipotong sepanjang 3 inci
2 biji tomato besar potong enam
3 inci halia di hiris halus seperti batang mancis
Panaskan sedikit minyak dikuali.. masukkan bawang putih, daging dan serbuk lada hitam. Tumis sehingga daging empuk.. Akhir sekali masukkan sos manis, sos tiram, dan kesemua bahan B. Setelah sebati.. masukkan sedikit air. Bubuh garam dan gula jika perlu..
1 cawan capsicum (campur semua warna) dihiris
1 biji bawang bangla di potong enam
1 ikat daun bawang dipotong sepanjang 3 inci
2 biji tomato besar potong enam
3 inci halia di hiris halus seperti batang mancis
Panaskan sedikit minyak dikuali.. masukkan bawang putih, daging dan serbuk lada hitam. Tumis sehingga daging empuk.. Akhir sekali masukkan sos manis, sos tiram, dan kesemua bahan B. Setelah sebati.. masukkan sedikit air. Bubuh garam dan gula jika perlu..
No comments:
Post a Comment