BAHAN-BAHAN:
1 kg kupang
100 gm halia
100 gm bawang merah [kisar]
10 gm bawang putih [kisar]
3 sudu besar sos tiram
1 kiub stok ayam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Tumis bahan kisar sehingga naik bau.
2. Masukkan sos tiram dan kiub ayam dan biarkan selama 10 minit.
3. Masukkan kupang dan biarkan selama lima minit.
Recipe...recepi...It all about food.I love to try new recipe....and enjoy eating as well....we love good food....
Wednesday, April 21, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KUPANG TUMIS HALIA
Posted by
مارسچي ازيس
| Wednesday, April 21, 2010
BAHAN-BAHAN:
1 kg kupang
100 gm halia
100 gm bawang merah [kisar]
10 gm bawang putih [kisar]
3 sudu besar sos tiram
1 kiub stok ayam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Tumis bahan kisar sehingga naik bau.
2. Masukkan sos tiram dan kiub ayam dan biarkan selama 10 minit.
3. Masukkan kupang dan biarkan selama lima minit.
1 kg kupang
100 gm halia
100 gm bawang merah [kisar]
10 gm bawang putih [kisar]
3 sudu besar sos tiram
1 kiub stok ayam
CARA MENYEDIAKAN:
1. Tumis bahan kisar sehingga naik bau.
2. Masukkan sos tiram dan kiub ayam dan biarkan selama 10 minit.
3. Masukkan kupang dan biarkan selama lima minit.
No comments:
Post a Comment