Bahan-bahan:
3 gm cili padi (potong)
5 gm cili merah (potong nipis)
5 gm saderi (potong nipis)
3 gm bawang putih (mayang)
3 gm halia muda (mayang)
3 sudu kecil taucu
3 sudu kecil sos soya
3 biji buah plum
4 gm bawang merah (mayang)
2 sudu kecil sos plum
30 gm gula
1 ekor ikan siakap
Cara membuat:
1. Bersihkan ikan kemudian dipotong nipis.
2. Susun kepingan ikan yang telah dipotong ke dalam pinggan.
3. Taburkan semua bahan di atas ikan.
4. Kukus sehingga ikan tadi masak.
5. Hidangkan ketika ikan masih panas.
Recipe...recepi...It all about food.I love to try new recipe....and enjoy eating as well....we love good food....
Wednesday, April 21, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
SIAKAP KUKUS TAUCU
Posted by
مارسچي ازيس
| Wednesday, April 21, 2010
Bahan-bahan:
3 gm cili padi (potong)
5 gm cili merah (potong nipis)
5 gm saderi (potong nipis)
3 gm bawang putih (mayang)
3 gm halia muda (mayang)
3 sudu kecil taucu
3 sudu kecil sos soya
3 biji buah plum
4 gm bawang merah (mayang)
2 sudu kecil sos plum
30 gm gula
1 ekor ikan siakap
Cara membuat:
1. Bersihkan ikan kemudian dipotong nipis.
2. Susun kepingan ikan yang telah dipotong ke dalam pinggan.
3. Taburkan semua bahan di atas ikan.
4. Kukus sehingga ikan tadi masak.
5. Hidangkan ketika ikan masih panas.
3 gm cili padi (potong)
5 gm cili merah (potong nipis)
5 gm saderi (potong nipis)
3 gm bawang putih (mayang)
3 gm halia muda (mayang)
3 sudu kecil taucu
3 sudu kecil sos soya
3 biji buah plum
4 gm bawang merah (mayang)
2 sudu kecil sos plum
30 gm gula
1 ekor ikan siakap
Cara membuat:
1. Bersihkan ikan kemudian dipotong nipis.
2. Susun kepingan ikan yang telah dipotong ke dalam pinggan.
3. Taburkan semua bahan di atas ikan.
4. Kukus sehingga ikan tadi masak.
5. Hidangkan ketika ikan masih panas.
No comments:
Post a Comment